poniedziałek, 14 października 2013

Piekielny makaron z kurczakiem, czosnkiem i pepperoni

Na inaugurację mojego blogu nie przez przypadek wybrałam ulubione danie makaronowe. Po przejściu na dietę obawiałam się, że makaron bg będzie pozbawiony smaku, mdły i nieciekawy. Nic bardziej mylnego :)

Potrzebujemy ( 2  porcje na mniejszy apetyt):
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • 150 gr suchego makaronu spaghetti
  • 3 ząbki czosnku
  • ok. 200 gram piersi z kurczaka
  • ćwierć papryczki peperoni- lub więcej ( wg ubodobań)
  • pęczek natki pietruszki
  • przyprawa do kurczaka np. Grill Mix z Bezglutenu
  • pieprz, sól



Przygotowanie:
Czosnek należy przecisnąć przez praskę, papryczkę posiekać. Pierś kroimy w małe, podłużne kawałki,  przyprawiamy . Natkę szatkujemy. W międzyczasie wstawiamy makaron, pilnujemy aby był lekko niedogotowany. Na podgrzaną oliwę wrzucamy czosnek, po chwili papryczkę (uwaga aby nie przypalić!) następnie dodajemy kawałki piersi. Gdy kurczak jest już podsmażony, na patelnię przekładamy gotowy oraz przecedzony makaron. Delikatnie mieszamy składniki, trzymając przez chwilę potrawę na ogniu. Pod koniec dodajemy pietruszkę, mieszamy.   
                                                                                                                        Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj