środa, 24 września 2014

Bezglutenowe tosty w jajku

 

Chleb na sodzie ma to do siebie, że najlepszy jest w tym dniu, w którym go upiekliśmy. 
Na drugi dzień możemy z niego zrobić tosty, grzanki i inne pyszności.
Możliwości i pomysłów jest tak wiele !

,,Pier­wsza miłość jest jak piętka świeżego chleba "
Matka Teresa z Kalkuty
Potrzebujemy:
  • 4 kromki chleba, u mnie z tego przepisu
  • jajeczko
  • pieprz
  • sól
  • dowolne dodatki: dżem, biały czy żółty ser
Przygotowanie:
Jajko roztrzep starannie widelcem. Dopraw solą oraz pieprzem. Możesz dodać odrobinę mleka, wtedy powstaną tradycyjne, francuskie tosty. Kromki chleba obtocz starannie w jajecznej masie i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj