wtorek, 18 listopada 2014

Jaglana jajecznica z cebulą i suszonymi pomidorami


  Pożywne, sycące i wyjątkowe w smaku śniadanie w 10 minut ?
Możliwe .
 Musisz jedynie mieć ugotowaną wcześniej kaszę.
Chleb jest już zbędny !

 By­wa, że ko­muś star­cza od­wa­gi w wyjątko­wych oko­licznościach, 
a nie star­cza na co dzień. 
Maria Dąbrowska

1 porcja

Potrzebujemy:
  • 80-100 gramów ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 jajka od szczęśliwych kur
  •  mniejsza cebulka
  • 2-3 plastry suszonych pomidorów z zalewy
  • kawałek masła, ew. olej
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Cebulę oraz suszone pomidory pokrój w cienkie półplasty. Na patelni rozpuść tłuszcz i dorzuć cebulkę. Trzymaj na małym ogniu przez kilka minut, mieszając co chwilę. Gdy cebulka zmięknie dodaj suszone pomidory. Następnie dołóż kaszę jaglaną i przesmaż całość. Na koniec wbij jajka. Całość dopraw solą oraz pieprzem. Wierzch możesz posypać natką pietruszki.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj