niedziela, 5 lipca 2015

Słoneczna sałatka z wątróbką i malinami



Latem jestem wierną fanką sałatek.
Jedną z ulubionych wersji bezsprzecznie pozostaje ta z soczystą wątróbką oraz konstrastującymi w smaku malinami.

Potrzebujemy:
  • kilka liści sałaty, u mnie masłowa z ogródka
  • garść rukoli
  • kawałek dymki lub czerwonej cebuli
  • 60 gramów malin
  • 150 gramów wątróbki drobiowej
  • oliwa  z oliwek
  • pieprz 
  • sól
Przygotowanie:
Sałatę oraz rukolę umyj starannie, osusz. Następnie rozłóż na talerzu. Maliny umyj. Dymkę pokrój w piórka. Watróbkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Smaż wątróbkę na dośc dużym ogniu, aż do zrumienienia. Wyłącz gaz, odczekaj chwilę i dopraw solą oraz piperzem. Sałatę oraz rukolę polej oliwą z oliwek. Również dopraw  solą oraz pieprzem. Wyłóż usmażoną wątróbkę, dodaj dymkę oraz świeże maliny.  Jedz od razu.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj